Ølgjær var lenge et populært produkt for økt og styrket hårvekst, fordi det inneholder veldig mye B-vitaminer.

B-vitaminer påvirker flere prosesser i kroppen, som for eksempel dannelse av røde blodlegemer, antistoffer, hud, hår og negler. (les mer om B-vitaminer her LINK) 

Opprinnelig en gammel «styrkedrikk» 

Ølgjær så sitt lys på det norske markedet i *årstall* da kjøpmannen Ralf Ruud ønsket et tilskudd til kostholdet sitt etter sykdom. Han trengte å få i seg mer næring og øke energinivået, og løsningen han fant var å blande engelsk ølgjær med druesukker.

En anbefalt døgndose av engelsk ølgjær en finner i butikken inneholder derfor 216 kalorier. Inntak av ølgjær er som oftest ved å blande ut produktet i vann, juice eller drikkeyoughurt. 

sgdsfd

Produktet ble altså produsert for å kunne bedre opptak av næring, og hadde sterkere hud, hår og negler som en sideeffekt. Det ble senere brukt av mange for sine skjønnhetsfremmende egenskaper.

Dagens vitaminer for hud, hår og negler inneholder i likhet med ølgjær de viktige B-vitaminene biotin, B6 og B9 (gjerne i høye doser), vitamin A, C, D og E, samt andre aktuelle vitaminer. (lenke til art. om vitaminer for hår, hud og negler)

asafadfs

Mye har skjedd på helse- og skjønnhetsmarkedet siden ølgjær så sin storhetstid. Det er ikke lenger nødvendig å drikke et glass med ølgjær (og kaloriene du får med på kjøpet) for å få sterkere hår og negler. Dagens kosttilskudd er nøye selektert og satt sammen for å påvirke de ulike prosessene i kroppen på en mer målrettet og effektiv måte.

I tillegg til vitaminene vi ønsker fra ølgjær har vi også andre aktuelle stoffer som påvirker hår, hud og negler.

Engelsk ølgjær  Tyggebjørner 
B6 0,5 mg  B6 2 mg 
B9 folsyre 200  B9 folsyre 260 mikrogram 

 

Ølgjær ble opprinnelig laget som et energiprodukt, dagens kosttilskudd er spesialisert for å påvirke spesifikke prosesser i kroppen. 

I motsetning til ølgjær er smaken på dagens kosttilskudd god, og vitaminene er lett å innta.

Tyggebjørne er et vegansk produkt. To bjørner om dagen er nok.