Essensielle vitaminer for håret

Et sunt og fyldig hår er gjerne assosiert med skjønnhet og vitalitet. Men det er ikke alle som får i seg rett kombinasjon av vitaminer for at at håret nettopp skal se fyldig og vakkert ut. Så hvilke vitaminer for håret trenger du?

Nedenfor har vi listet de mest sentrale vitaminene for å opprettholde normal og sunn hårvekst.

Vitamin A

Aller celler i kroppen trenger vitamin A for å vokse. Dette gjelder også håret ditt, som er det raskeste voksende vevet i menneskekroppen. 

Dessuten hjelper vitamin A hudkjertlene til å produsere talg. Dette fukter hodebunnen og hjelper for å holde håret sunt. 

Et kosthold med for lite vitamin A kan føre til hårtap. Du kan få i deg vitamin A gjennom søtpoteter, gulrøtter, gresskar, spinat og grønnkål. De inneholder alle betakaroten, som blir omgjort til vitamin A i kroppen. 

Vitamin B

Det mest kjente vitaminet for håret og hårvekst er et B-vitamin kalt biotin. Flere studier kobler biotingmangel med hårtap hos mennesker. 

Opplever du hårtap kan det altså skyldes mangel på biotin, vel og merke hvis du mangler dette viktige vitaminet i kroppen. 

Øvrige B-vitaminer sørger for å produsere røde blodlegemer, som gir oksygen og næring til hodebunn og hårsekker. Dette er prosesser som er viktige for hårvekst. 

Se derfor etter et kosttilskudd som er rikt på vitamin B og da særlig biotin. 

Tar du ikke kosttilskudd kan du få i deg B-vitaminer gjennom matvarer som hele korn, mandler, kjøtt, fisk, sjømat og enkelte grønnsaker.  

Animalsk mat er dessuten rike kilder til vitamin B12. Følger du et vegetarisk eller vegansk kosttilskudd er det anbefalt at du tar et supplement. 

Et kosttilskudd som er rikt på både vitamin A, biotin og B12 er Chewberry Hair som inneholder 630 mg vitamin A, 225 mg biotin og 6 mg B12. 

Vitamin C

Videre kan frie radikaler blokkere hårvekst og føre til at håret ditt eldes. Vitamin C er en kraftig antioksidant som beskytter mot oksidativt stress forårsaket av frie radikaler. Chewbear Hair er anbefalt da det inneholer 20 mg vitamin C. 

I tillegg trenger kroppen din vitamin C for å lage proteinet kjent som kollagen – som er en viktig del av hårstrukturen. Dessuten hjelper vitamin C kroppen til å produsere jern, et mineral som er nødvendig for hårvekst. 

Du finner også vitamin C i jordbær, paprika, guava i tillegg til at sitrusfrukter alle er gode kilder til C-vitamin. 

Vitamin D

Lave nivåer av vitamin D kan også føre til hårtap. Forskning viser at vitamin D kan bidra til å skape nye follikler. De små porene i hodebunnen som får nytt hår til å vokse. 

Det antas derfor at vitamin D spiller en sentral rolle i hårproduksjonen. 

Kroppen produserer vitamin D gjennom direkte kontakt med solstrålene. Gode kilder til vitamin D er også fet fisk og tran. Dersom du får for lite av disse matvarene, inneholder kosstilskudd slik som for eksempel Chewbear Hair 10 mg av vitamin D

Vitamin E

Andre vitaminer som er bra for håret er vitamin E, en antioksidant som kan forhindre oksidativt stress. 

En studie viste at personer som opplevde hårtap økte hårveksten med 34,5% etter å ha supplert med vitamin E i 8 måneder. 

ChewBear Hair inneholder 10,7 mg vitamin E. 

Du finner også vitamin E i solskikkefrø, mandler, spinat og avokado. 

Sink

Sink er viktig for vekst og reparasjon av hårvevet. Det hjelper også for at oljekjertlene rundt folliklene skal fungere som de skal. 

Flere studier viser at hårtap er et vanlig symptom på sinkmangel. 

Matvarer som inneholder sink er østers, storfekjøtt, spinat, gresskarfrø og linser. 

Et riktig og sammensatt kosthold

Et sunt og variert kosthold er den beste kilden til vitaminer for håret. Men dersom du ikke får i deg de nevnte matvarene over, kan det derfor være nødvendig å supplere med et kosttilskudd for å få et sunt og friskt hår. Dette gjelder særlig dersom du har mangel på noen av disse vitaminene. 

ChewBear Hair inneholder anbefalt daglige dose av alle sentrale vitaminer for å opprettholde sunn hårvekst.

Prøv Hair i 30 dager

40% rabatt – kun kr 189,-

Skriv inn ditt telefonnummer

Du blir sendt videre til et bestillingsskjema forhåndsutfylt med informasjon knyttet til ditt telefonnummer. Du bestiller ingenting ennå.

Kilde: https://www.healthline.com/nutrition/best-vitamins-hair-growth