Den store brun uten sol-guiden!

Denne ultimate guiden vil fortelle deg alt du trenger å vite om hvordan bli brun uten sol. Finn ut hvordan du blir naturlig solbrun fort og hvordan du får brunfargen til å vare!

Det er ingen hemmelighet at vi nordmenn elsker å slikke sol og nyter strålene så snart de titt frem på våren. Men å sole seg kan både ta lang tid og være helseskadelig. Særlig er de med lys hud utsatt for solskader, og mange av oss blir ikke særlige brune.

Da er det godt det finnes mange alternative måter du kan bruke til å bli brun uten sol – alt fra produkter til kosttilskudd. Vi skal nå ta en nærmere titt på disse.

Hvordan bli brun?

Når vi er i solen blir vi utsatt for det som kalles UV-stråler, eller ultrafiolette stråler. Kroppene reagerer på disse strålene ved å produsere pigmentet melanin som gjør huden vår mørkere. Pigmentene blir skapt for å beskytte oss mot strålene slik at vi ikke blir brent. Blir du solbrent vil huden kvitte seg med de døde hudcellene, og dermed kan du begynne å flasse.

Jo lysere hud vi har, dess lettere er det å bli brent. Selv om solen gir oss mange fordeler, utsetter vi dessverre huden for mange risikoer og ulemper som solbrenthet og hudkreft. Heldigvis finnes det flere produkter som kan gi oss den fine dype brunfargen, uten at vi utsetter huden for skader.

Betakaroten er et naturlig stoff som gjør oss brune, uten å utsette huden for skadelige stråler. Du finner betakaroten i en rekke planter frukt og grønnsaker – dette er naturens eget fargestoff.

Betakaroten er et naturlig fargestoff som gir en dyp og jevn brunfarge – helt uten risikoer

 • Lysere hud blir lettere brent
 • UV stråler kan gi rynker og soleksem
 • Solen kan være skadelig for huden

Hvordan fungerer betakaroten?

Betakaroten er en gruppe fettløselige oransje, røde og gule fargestoffer. Disse stoffene kan også omdannes til A-vitamin i kroppen vår, og betakaroten derfor sett på som et kosttilskudd. Betakaroten går under kategorien karotenoider, som rett og slett er antioksidanter.

De naturlige fargestoffene som finne i betakaroten, blir lagret i huden og gir oss en fin og gyllen farge. Du kan altså fremstå brunere, uten at du behøver å sole deg i lengre perioder. Kombinerer du betakaroten og soling, vil du oppleve best effekt ­– men dette stoffet fungerer også helt fint uten sollys.

Betakaroten gjør deg brun uten sol

Hvordan bli brun uten sol?

Det finnes mange produkter på markedet som kan gi deg en sommerlig glød, uten at du behøver å sole deg.

Hvis du er en av dem som alltid er på jakt etter den ekstra gløden litt brunfarge gir, har du nok vært borti ulike selvbrunings produkter. Her finnes det mye å velge mellom, fra sprayer og fuktighetskremer til servietter.

Ulemper med selvbruning:

Selvbruning kan være fint den første dagen etter påføring, men dessverre går det meste bort rimelig fort. Mange slike produkter kan også smitte av på tøy, og ofte har selvbruning en spesiell lukt som ikke er å foretrekke.

Selvbruningsprodukter forsvinner sjeldent gradvis, og resultatet blir ofte en flekkete og skjoldete hud som ikke tar seg særlig godt ut. Det kan også være vanskelig å få en jevn farge, da kremer og sprayer vil feste seg til tørre områder på huden og dermed ikke være lett å påføre.

Derimot finnes det kosttilskudd som gjør at du får en dyp brunfarge som varer. Betakaroten for eksempel vil gradvis gi deg en gyllenglød, som også forsvinner jevnt over hele kroppen når du slutter å ta tilskuddet.

Betakaroten gir huden mange fordeler

Betakaroten er et naturlig produkt som sørger for at du får en jevn farge over hele kroppen. I tillegg til å gi deg en dyp og gyllen hud, vil stoffet omdannes til vitaminer som gjør deg sunnere.

Betakaroten gir huden et bedre utseende da det kan hjelpe med å fjerne kviser, ujevnheter og soleksem. Immunforsvaret ditt kan også bli styrket av betakaroten, noe som kan være spesielt fordelaktig gjennom kalde vintermåneder hvor virus ofte herjer.

Du har kanskje hørt at gulrøtter skal være bra synet? Dette kommer av at gulrøtter er stappfull av betakaroten hvilket er bra øynene våre. Det naturlig stoffet kan hindre sykdommer som grå ster og andre alder-relatert sykdommer.

Betakaroten kan hjelpe med:

 • En nydelig farge helt uten sol
 • En jevn brunfarge over hele kroppen
 • Redusere kviser og ujevnheter
 • Redusere og lindre soleksem
 • Være godt for synet og redusere alder-relaterte øyesykdommer

Hvordan få i seg betakaroten?

Er du en av dem som ønsker fordelene av betakaroten, uten å måtte knaske på gulrøtter hele dagen? Da kan kosttilskudd som ChewBear Tan være noe for deg. I motsetning til andre brun uten sol tabletter, er ChewBear Tan deilige tyggebjørner stappfulle av det naturlige betakaroten stoffet.

Med tyggebjørnene får du akkurat den riktige mengden betakaroten du trenger for å oppnå en gyllen og sunn brunfarge – helt uten sol. Tyggebjørnene er selvfølgelig veganske, og skal være fri for bivirkninger.

Slik får du en naturlig brunfarge om vinteren

Når vinteren kommer er det mange nordmenn som flykter til varmere strøk. Men det er ikke alle som har anledning til å reise på ferie så snart temperaturene synker. Da må vi finne alternative måter på å oppnå den friske gylne brunfargen vi alle lengter etter.

Bli naturlig brun uten å sole deg!

Betakaroten fungerer helt uten sollys, og du kan derfor oppnå en gyllenbrun farge helt uten å dra sydover om vinteren. I tillegg kan betakaroten være en god kilde for vitaminer, noe vi ofte har mangler på gjennom de kalde vintrene i Nord.

Om vinteren blir vi utsatt for kalde temperaturer og får ofte tørr hud. I disse tilfellene vil det være vanskelig å oppnå et jevnt resultat med selvbruning. Derfor vil betakaroten være et bedre alternativ da den gir oss en solbrun farge og et naturlig reslutat.

Få en solbrun hud som varer

Ingenting er tristere enn når brunfargen du har jobbet med hele sommeren, sakte, men sikkert begynner å forsvinne når høsten kommer. Det skal ikke mange dager til uten sollys, før huden vår begynner å bli lysne.

Betakaroten er et godt alternativ når du ønsker å bevare den friske sommergløden lengre. Fargestoffene som lagres i huden vil få det til å fremstå som om du nettopp har solt deg, og vil derfor hjelpe deg med å bevare brunfargen så lenge du tar kosttilskuddet.

Slik bevarer du brunfargen lengre!

Et godt tips for å få brunfargen til å holde, er å tilføre huden rikelig med fuktighetskrem. Tørker huden din ut, vil den fort begynne å flasse og du vil miste den dype og jevne brunfargen. Finn en krem som bader huden i fukt, og som sørger for at du blir myk og velduftende.

Betakaroten kan godt brukes året rundt, og spesielt er det populært for de som ønsker å oppnå en dypere farge uten å tørke ut huden.

Slik får du en jevn brunfarge og et naturlig resultat

Ofte er det slik at vi ikke får en jevn brunfarge over hele kroppen når vi soler oss. Noen har gjerne flere pigmenter på magen, og mindre på leggene og ansiktet. Ettersom betakaroten lagres jevnt i huden over hele kroppen, kan du få en slutt på dette problemet.

Mange lurer på hvordan de kan bli brun på leggene og hvordan de kan bli litt mer brun i ansiktet. Dette er områder på kroppen som gjerne har mindre pigmenter enn for eksempel ryggen og magen. Dette er også et problem med selvbruning, som ofte samler seg på enkelte områder av kroppen.

Betakaroten gir et jevnt og naturlig resultat

Har du allerede en naturlig brunfarge etter noen dager i solen, kan betakaroten hjelpe med å jevne ut de områdene av kroppen som gjerne ikke har fått like mye sol. I tillegg vil det hjelpe deg med å bli brun på områder som gjerne har mindre pigmenter, og på steder det er vanskeligere å bli brun.

 • Betakaroten gir en jevn farge over hele kroppen
 • Betakaroten gir deg en dyp farge på legger og i ansiktet

Bli naturlig solbrun med mat

Betakaroten er som sagt naturens eget fargestoff, og finnes i en reke matvarer. Mengden av betakaroten som finnes i frukt og grønnsaker, er ofte ikke høy nok til å gi deg en optimal effekt om du ønsker å bli brun.

Velger du tyggetabletter kan du være sikker på at du får i deg akkurat riktig mengde av betakaroten, slik at du får den brunfargen du ønsker deg.

Betakaroten finnes naturlig i blant annet i frukt:

 • Aprikos
 • Papaya

Du finner også betakaroten i grønnsaker:

 • Gulrøtter
 • Søtpotet
 • Spinat
 • Grønnkål

Spis deg brun

Det er altså mulig å spise seg brun – vidundermiddelet betakaroten gjør huden brun innenifra og du slipper dermed å utsette huden for klissete selvbruningskremer og farlige UV-stråler

For å få best mulig effekt av betakaroten, anbefales det å bruke kosttilskudd som tyggebjørner. Her slipper du å betale dyre dommer for frukt og grønt, og du er sikker på at du får i deg riktig mengde betakaroten.

For å klare å dekke kroppens daglige behov for betakaroten, er det derfor lurt å supplere med kosttilskudd. Brun uten sol tabletter og tyggebjørner, vil sørge for at du får i deg nok fargestoffer til å få den gylne brunfargen.

Er betakaroten farlig?

Ettersom solens stråler kan være farlig for huden, er det ikke uvanlig å forbinde brunfarge med noe som kan være skadelig. Betakaroten derimot er veldig bra og er et naturlig pigment samt en god kilde til A-vitamin – og er derfor ikke farlig.

Betakaroten inneholder i utgangspunktet ikke A-vitamin, men kroppen omdanner stoffet til vitaminet om den har behov for det. Derfor trenger du ikke å bekymre deg for å overdose på vitaminer – da dette ikke er mulig med betakaroten.

Hvis du er usikker på hvor mye betakaroten du trenger, og hvor mye du behøver, vil det lønne seg å ta betakaroten som kosttilskudd. Her vil pakken fortelle deg akkurat hvor mye du behøver å ta.

Det er viktig å presisere at du ikke nødvendigvis blir brunere av å overskride den anbefalte dosen. Det behøver ikke å være farlig å ta for mye, men det kan rett og slett være unødvendig og sløsing av produktet.

Betakaroten bivirkninger

Det er få kjente bivirkninger som kommer i forbindelse med betakaroten. Kosttilskudd som for eksempel tan ChewBear Tan bruker utvalgte ingredienser som skal være helt fri for bivirkninger.

Det lønner seg alltid å lese nøye gjennom ingrediensene til kosttilskudd, spesialet om du har allergier eller er sensitiv for enkelte stoffer.

Pakningsvedlegg vil også kunne fortelle deg hvor mye du skal ta, og husk at alle kosttilskudd vil være annerledes. Det finnes ikke en sett dosering for alle tilskudd, da dette vil variere.

 • Betakaroten er naturlig og ikke farlig
 • Betakaroten har få kjente bivirkninger

Hvilken betakaroten er best for solbrun hud?

Som regel vil det ikke være en forskjell på betakaroten-stoffet du finner i planter, grønnsaker og brukt, og det du finner i kosttilskudd.

I kosttilskudd blir betakaroten ofte omgjort til et pulver, hvilket sørger for at kroppen lettere kan ta opp stoffet og lagret det i huden.Fordelen med å få i seg betakaroten gjennom kosttilskudd, er at disse produktene også ofte inneholder naturlige oljer.

Ettersom betakaroten er et fettløselig stoff, tar kroppen letter opp stoffet når det blir kombinert med olje. Det frister gjerne ikke å spise en gulrot dyppet i olje, men når dette kommer naturlig i kosttilskuddet blir dette lettere.

 • Kroppen absorberer betakaroten raskere av kosttilskudd
 • Betakaroten er fettløslige og bør tas med olje

Det kan derfor argumenteres at selv om det ikke er en forskjell på betakaroten stoffet som kommer i kosttilskudd, og det som kommer i mat – kan kroppen lettere absorberer stoffet om det kommer via tilskudd.

Hvordan bli raskest brun uten sol

For å få den fargen du ønsker, vil det lønne seg bruke et kosttilskudd som inneholder betakaroten. På denne måten vil du alltid få et jevnt resultat, og du vil til å med få mer farge om du kombinerer betakaroten med vanlig soling.

Prøv Tan i 30 dager

40% rabatt – kun kr 189,-

Skriv inn ditt telefonnummer

Du blir sendt videre til et bestillingsskjema forhåndsutfylt med informasjon knyttet til ditt telefonnummer. Du bestiller ingenting ennå.